HTML

Kefír és Kifli

Ha a lehető legkevesebb idő alatt a lehető legkisebb költséggel szeretnél valami finomat összecsapni akár vacsira, akár ebédre, akkor jó helyen jársz. Összeszedtem azokat a recepteket, ötleteket, amik nálunk már beváltak

Friss topikok

Linkblog

Archívum

hétvége

2010.01.25. 22:02 szyl

 Szombaton bartereztem Anyával: ő bablevest főzött kimondhatatlan mennyiségű tejföllel, én meg pizzát sütöttem, paradicsomos-sonkásat és tejfölös-kolbisat. Erre büszke vagyok, mert a Kicsi is azt mondta, hogy az a legjobb pizza, amit én sütök, és nem az, amit a pepéből rendelünk :-), valamint még Apának is ízlett, ami nagy szó, mert ő teljes mértékben a hagyományos konyha híve, és nem nagyon szereti más népek ételeit.  Amikor először megpróbálkoztam vele, nem is gondoltam, hogy sikerül, de az eredmény várakozáson felüli volt. Még Anyósom is azt hitte egyik alkalommal, amikor megkóstolta, hogy rendeltük. Szóval így készül: egy darabhoz 30 dkg lisztet, 1 cs. szárított élesztőt, 1 ek. olajat, 1 csapott ek. cukrot, ugyanennyi sót, kb. 2 dl langyos vízzel kidagasztunk ( a víz mennyiségével óvatosan kell bánni, közben derül ki, h mennyit vesz fel a liszt, általában én sem szoktam mind a két decit beleönteni) ha túl ragacsos a tészta, kicsi lisztet még keverek hozzá. Olajos kézzel szoktam dagasztani, mert így sokkal könnyebb, a tésztának pedig nem árt az olaj. Dagasztás után kb. félórát kell keleszteni. Ha kész, jöhet a dekorálás. Ezt élvezem a legjobban. Én általában kész pizzakrémet használok, amit a spórolós üzletben szerzek be, de gondolom ugyanúgy jó bármelyik másik is. Aztán jöhet rá bármi, amit szeretünk. Én általában akkor sütök pizzát, ha van maradék felvágott, kolbász, zöldség. A tejfölösnél a tejfölbe keverek zúzott fokhagymát, valamint a szélét mindig megkenem fokhagymás olívával ( a parisnál is így teszek).

Vasárnap összedobtam egy rizses, zöldséges, darálthúsos rakott kaját kész mediterrán zöldséges fix segítségével. Ezt a fixet kikevertem vízzel és a darálthússal (ahogy rá van írva), közben kifőztem a rizst, kiolvasztottam a gyorsfagyasztott zöldségkeveréket (zöldbab, kukorica, karfiol, répa, brokkoli), és végül szépen egymásra rétegeztem az egészet, rizs, hús, zöldség sorrendben. A tetejére tejfölt simítottam, majd reszelt sajtot szórtam rá. nagyon hamar kész lett, és nagyon ízlett mindenkinek.

Vacsira pedig kaszinótojást készítettem, tejszínes tormakrémes sonkatekerccsel. Az előbbi azért jó választás nálunk, mert így legalább elfogy a tojás sárgája is. Amíg fel nem fedeztem, hogy így is lehet, mindig ott éktelenkedtek vacsi után a tojássárgák a tányéron. (Bevallom én sem szeretem különösebben, de a fehérjével együtt azért megeszem). Szóval a főtt tojások sárgáit kikaparjuk, és miután összekevertük, adunk hozzá kicsi tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot. Lehet vmilyen zöldfűszert is, attól csak jobb lesz. A sonkákba pedig főzőtejszínnel lágyított tormát töltöttem, ezt adtam a tojások mellé. 

Ma az ebédet a Legnépszerűbb Gyorsétterben költöttük el, a Kicsik jutalma volt ez a jó bizonyítványért. Tudom, biztos van aki azt gondolja, hogy szánalmas, hogy ez a jutalom, de ha ők szeretik, akkor miért ne. Nem eszünk ott heti rendszerességgel, de néha előfordulunk, mert én is és a Legnagyobb is szeretjük azt a jellegzetes műanyag ízt, ez van:-) Vacsira virsli volt, sajtos kiflivel, én szeleteltem a kenyeremre vékony avokádó darabokat is. Ezt a trükköt a Kedvenc Szomszédainktól lestük el, nekem nagyon bejön. Kicsit megsózom, és felvágottal, vagy anélkül is, isteni!

Szólj hozzá!

Címkék: sajtos kifli hús zöldség tejföl pizza rizs rakott kolbász tejszínes kaszinótojás virsli avokádó darált tormakrém sonkatekercs

A bejegyzés trackback címe:

https://kefireskifli.blog.hu/api/trackback/id/tr731702195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása